Image Image Image




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Chrome doesn't work
PostPosted: Fri Sep 19, 2008 9:35 am 
Offline
Junior member
User avatar

Posts: 20
Favourite Bot: Unknown
Not too sure why, but I can't seem to access pokerai.org through Google Chrome.
Just an observation, it doesn't really matter though. :mrgreen:

_________________
~n3m3sys~


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Fri Sep 19, 2008 9:42 am 
Offline
PokerAI fellow
User avatar

Posts: 7731
Favourite Bot: V12
Lol, I certainly will give this a try. If it's something on the phpbb site I might not be able to do much thou.

_________________
indiana


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Fri Sep 19, 2008 9:48 am 
Offline
PokerAI fellow
User avatar

Posts: 7731
Favourite Bot: V12
Ugh, what does not work exactly? Can you post screenshot, or description?
I just downloaded it and tried it - and it works, I'm posting this from Google Chrome. I'm on a WinXP, what's your OS?

P.S. Nice
1) There is spell checking in Google Chrome.
2) You can enlarge all edit boxes within the browsers ?!
3) Recently viewed pages when you open a new tab
4) Each new tab is a new process - so your complete browser never hangs
5) Edit box that is on focus is highlighted
6) You can drag and drop a tab as a separate window

...

I think I might switch :)

_________________
indiana


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 10:55 am 
Offline
Junior member
User avatar

Posts: 20
Favourite Bot: Unknown
:oops: Seems to be working now. Strange... I was trying to logon using chrome for the last few days, all the while thinking that pokerai.org was down.
Chrome is a neat browser. If only it had some way of sharing bookmarks across machines and a session manager, I'd switch !

_________________
~n3m3sys~


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 1:14 pm 
Offline
Regular member
User avatar

Posts: 69
Favourite Bot: own
indiana wrote:
P.S. Nice


Not nice
Creates a unique id for the browser.
No installation without this id.
Sends inputs in the adress line to google+ip.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 1:42 pm 
Offline
PokerAI fellow
User avatar

Posts: 7731
Favourite Bot: V12
michaelm wrote:
Not nice
Creates a unique id for the browser.
No installation without this id.
Sends inputs in the adress line to google+ip.


Can you elaborate?
Is anyone able to get to the unique id? Why should a unique installation ID be of any concern? Almost any product does that.

When I installed it - it asked me if I should allow collection of info, I said no. Does it send the address line input in such case?

_________________
indiana


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 2:20 pm 
Offline
Regular member
User avatar

Posts: 69
Favourite Bot: own
indiana wrote:
Is anyone able to get to the unique id? Why should a unique installation ID be of any concern? Almost any product does that.

The id will be sent when chrome checks if a update is available.
chrome id + ip = ...
There are tools to remove the id like "Google Chrome Anonymizer", "UnChrome" or "Kill-ID" but I haven't tested them yet.

indiana wrote:
When I installed it - it asked me if I should allow collection of info, I said no. Does it send the address line input in such case?

Any input in the Omnibox will be sent per default to Google. But this feature can be disabled.

The main problem is the combination of id + ip + Omnibox. I would at least remove the Id.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 3:15 pm 
Offline
PokerAI fellow
User avatar

Posts: 7731
Favourite Bot: V12
Not sure here.

If anyone (a website) can get the id - i won't like it - it's yet another way to get linked, e.g.

Otherwise sending stuff to Google - I don't really mind. Such data will help them improve their services, and having in mind that all Google services are free to the end users like me - I don't have any issue with that.

_________________
indiana


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 8:41 pm 
Offline
Regular member
User avatar

Posts: 69
Favourite Bot: own
Yeah, they will use the data to improve their services this isn't the problem.
For statistics - anonymized - ok.
But not if it's possible assign collected information to a specific person.
Probably some days they will change their company strategy or they are forced to share their "collections" or ...
If data are without anonymization collected the risk of abuse, stealing and so forth will always be present.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 10:56 pm 
Offline
Junior member
User avatar

Posts: 32
Favourite Bot: Akhs
michaelm wrote:
Yeah, they will use the data to improve their services this isn't the problem.
For statistics - anonymized - ok.
But not if it's possible assign collected information to a specific person.
Probably some days they will change their company strategy or they are forced to share their "collections" or ...
If data are without anonymization collected the risk of abuse, stealing and so forth will always be present.


how are they not anonymized now? what difference it make if they send id or not?


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sun Sep 21, 2008 9:04 am 
Offline
Regular member
User avatar

Posts: 69
Favourite Bot: own
AKH wrote:
how are they not anonymized now? what difference it make if they send id or not?

The id + ip identifies your computer as long as you aren't reinstalling the browser.

If they don't send the id they will only get the ip plus the inputs in the address line. The difference is that my ip will change from time to time or I could use a proxy but the browser id won't be affected by this.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Mon Oct 06, 2008 10:25 pm 
Offline
Level1 member
User avatar

Posts: 48
Location: poland
Favourite Bot: darvin moon
Well, I guess poker sites track down browser history, so they can come across sites like pokerai.org. In case anybody doesn't know, Chrome offers incognition mode. Google claims there are no browsing traces left after the browser is shut down when in incognito mode, so it might be a good way to use pokerai for example.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: Chrome doesn't work
PostPosted: Sun Jan 29, 2012 3:29 am 
Offline
Senior member
User avatar

Posts: 134
Favourite Bot: my (incomplete) bot
I know this thead is way old but for those of you who like chrome... The "chromium" browser is the open source browser that the "chrome" browser is based on. Chromium does not have any ad or tracking software built in.
http://www.chromium.org/Home
http://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_(web_browser)

_________________
TorChat ID: "irqnpurfeuebdwmd"


Top
 Profile E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: